Over Ingrid

Als kind al begreep ik niet goed hoe het hier op aarde werkt. Hoe kan er zoveel ongelijkheid zijn? Ik was graag in de natuur, de tijd van zure regen in de jaren ’80, herinner ik me nog heel goed. Dat raakte me, het bos waar ik zo graag was, het kon toch niet zo zijn dat dat er straks niet meer zou zijn? 

Later, toen ik ging werken in het bedrijfsleven, begreep ik nog minder van de wereld. Hoezo nog meer groeien, nog meer winst, waarvoor? Voor wie? Ten koste van wat? Systemen en afspraken die niet werken, mensen die geen plezier uitstralen, ziek worden, maatschappelijke en ecologische uitdagingen die steeds groter worden?

Dat moet toch anders kunnen, is een vraag die me sinds die tijd bezighoudt. Het kon dus niet anders dan dat ik daar mijn werk van ging maken.

Daar was echter wel een innerlijke reis voor nodig om mezelf weer te herinneren wie ik diep van binnen ben en waarvoor ik op deze aarde ben. 


Het is mijn missie om vrouwen en leiders van betekenisvolle organisaties te inspireren en faciliteren in het proces van bewustzijnsontwikkeling en traumaheling,
zodat (levens)energie vrij kan stromen en onderdrukt potentieel tot bloei komt!


Lees hieronder mijn uitgebreide verhaal over geraakt worden, vallen, naar binnen keren, contact maken met mezelf, mijn schaduw aankijken, weer opstaan en mijn eigen authentieke leven voluit gaan leven! Als laatste vind je een opsomming van alle opleidingen en kennis die ik heb opgedaan en nu met liefde inzet om anderen, zoals jij verder te helpen.

Geraakt worden

Als kind werd ik op 13-jarige leeftijd geconfronteerd met de eindigheid van ons aardse leven. Nadat ik eerst een vriendinnetje verloor, werd ik een paar dagen later zelf ziek en belandde in coma. Ik realiseerde me toen ik hersteld was, dat het leven wel heel plotseling kon stoppen. Dat mijn ouders of wie dan ook dit ook niet met geld op hadden kunnen lossen. Dat geld handig is, maar dat je er niet alles mee kunt kopen.

Ik leerde al jong dat er andere dingen die veel meer waard zijn en niet in geld uit te drukken. Jezelf kunnen zijn, verbinding, vitaliteit en gezondheid bijvoorbeeld.

Hier ligt de basis waar ik geraakt wordt als ik mensen zie die niet écht leven, iedere dag naar hun werk of onderneming gaan en er geen plezier in hebben, niet tot hun recht komen en hun potentieel niet inzetten. Hoe wil je op leven terug kijken? Waar wil je je tijd aan besteden? We leven niet in de generale repetitie en zo gedragen we ons maar al te vaak. 

Valkuil

En ook ik stapte in die valkuil. Na mijn opleiding Bedrijfskundig Management werkte ik ruim 20 jaar in de zakelijke financiële dienstverlening. 10 jaar bij ondernemers aan tafel en 10 jaar als Manager Bedrijven van fantastische teams. Er gebeurde veel. Fusie na fusie. Verandering op verandering!

Ik werd niet gelukkig van processen, systemen en financiën. Mijn energie ging stromen als ik medewerkers met passie en plezier aan het werk zag, en ondernemers kon helpen bij ontwikkelingen van hun organisatie.

Binnen dit systeem kon ik steeds minder toegevoegde waarde leveren voor ondernemers en medewerkers. De processen en het beleid waren leidend geworden in alles. Dit kostte me veel te veel energie. Ik werd mij bewust dat ik al die tijd had gewerkt op een manier die ver van mij vandaan stond en waarin ik mezelf helemaal verloren was.

Dit was ik helemaal niet!


En toen werd ik stilgezet!


Letterlijk door een ongeluk. Het dwong mij afstand te nemen en naar binnen te keren. Weer contact te maken met mijn essentie en wat voor mij nu werkelijk belangrijk is. Het werd een uitdagende tijd. Ik had geen idee wie ik was. Ik ging een proces door van mezelf letterlijk ont dekken van wat niet bij mij hoorde om daarna te kunnen ontdekken waar dit leven voor mij over mag gaan. 

Dat betekende een reis van mijn hoofd naar mijn hart. Van denken naar voelen en daar zat veel pijn. Ingeslikte emoties, een opgepompt ego om als gevoelige vrouw te kunnen overleven in een mannelijke zakelijke omgeving, pijn, verdriet, teleurstelling, onverwerkte jeugdtrauma’s en heel veel belemmerende overtuigingen.Ik besloot het áán te gaan, dit was mijn moment om mijn pad te gaan bewandelen, ik had geen idee hoe. Ik startte met yoga, mindfulness, volgde stilte- en transformatieretraites bezocht coaches, sjamanen en ging in de leer bij de Bridgeman Academy en een medium. Ik kwam in een totaal andere en hele liefdevolle wereld terecht. Dat heeft me veel opgeleverd en zeker ook veel gekost. Er kwamen hele fijne mensen bij en er vielen dierbare mensen af. Het paste niet meer en dat was ook goed. De energie ging weer stromen, omdat ik steeds meer dingen ging doen die ik leuk vond, waar ik passie voor voelde. Steeds meer werd mijn koers helder! Ik ging van overleven naar (be)leven.


'maar de onderstroom die niemand ziet, bepaald de richting op elk gebied'

- Stef Bos -


Ik besefte in deze periode ook dat ik mijn gevoeligheid al heel jong had weggestopt, mijn hoofd was leidend in alles. Echter onbewust werkte ik wel met energie. Ik zag en voelde zoveel, niemand begreep waar ik het over had, ik werd onzeker. Inmiddels kan ik de kwaliteiten van deze extra voelsprieten omarmen en weet ik er handig gebruik van te maken, door dat wat niet gezegd of gezien wordt, naar de oppervlakte te halen. Altijd met het doel de ander verder te helpen. Iemand zei ooit heel treffend:

Wat niet aan de orde komt, komt ook niet in orde!

De koers werd duidelijk

Voor mij werd in dit proces duidelijk dat ik met al mijn kennis en ervaring zoveel bagage heb om mensen, leiders en organisaties te helpen wendbaar en toekomstbestendig te worden in een sterk veranderende wereld.

Mij werd ook duidelijk dat ik vooral met vrouwen en betekenisvolle organisaties wil werken. Vrouwen, omdat ik zelf als geen ander weet hoe uitdagend het is om jezelf als vrouw, staande te houden in een maatschappij die wordt gedomineerd door vooral mannelijke, ik-gerichte energie.

En betekenisvolle organisaties, omdat die organisaties veel meer wij-gericht zijn en beter begrijpen dat er meer balans nodig is tussen mannelijke en vrouwelijke energie. For the good of all! Als bedrijfskundige, Vitaloog® en transformatief coach ben ik in staat om de koppeling te maken tussen betekenisvolle ambitie & strategie, duurzame inzetbaarheid & vitaliteit en bedrijfskunde.

Tenslotte werd duidelijk dat ik ongelofelijk geraakt ben door gedrag van mensen en meer specifiek, de invloed van trauma (collectief en individueel)  op ons gedrag. Iedereen heeft in meer of mindere mate trauma, of noem het blauwe plekken, opgelopen. Onbewust bestuurt dit ons gedrag, vreet het energie en zorgt het ervoor dat we soms eindeloos in dezelfde situaties en patronen terecht komen. Ik ga voor duurzame oplossingen door problemen bij de kern aan te pakken en te ontwortelen.

Mijn toolbox

Tijdens mijn werk maak ik gebruik van een breed pallet aan kennis en ervaring. Onderstaand een (niet volledig) overzicht:

 • Transformatief coach (Bridgeman Academy)
  - Regressie en reïncarnatietherapie
  - EFT
  - Lichter leven coach
  - Intuïtieve healing
 • Vitaliteits- en Leefstijlcoach
 • Systemisch denken en familieopstellingen
 • BRTT® en TRB®
  (Inner Journey trauma release & breathwork)
 • Reiki I
 • Mediamieke vaardigheden
  (via mentorschap bij een Medium)
 • Numerologie
 • Bedrijfskundig Management (HBO)
 • Vitaloog® (Vitacademie Post-HBO)
 • School for Purpose leadership
 • TMA voor individuen en teams
 • Me.Scan

Wil je graag kennismaken? Kan ik je ergens bij helpen? Zie je aanknopingspunten om elkaar verder te helpen?
Neem gerust contact met mij op.