Leiders en betekenisvolle organisaties


Creëer het werkklimaat,
waarin potentieel tot bloei komt!


De wereld om ons heen verandert fundamenteel en in hoog tempo. De uitdagingen (op de arbeidsmarkt) zijn groot. Hoe zorg je ervoor dat je wendbaar wordt, dat medewerkers mee kunnen met het tempo van alle veranderingen? Hoe zorg je ervoor dat je als werkgever aantrekkelijk bent en dat je medewerkers vitaal, inzetbaar en verbonden blijven? En, hoe zorg je ervoor dat het jouw gedrag en dat van je medewerkers in lijn komt met je ambities?

Voor steeds meer medewerkers is het belangrijk om te werken bij een organisatie die toegevoegde waarde levert aan mens, maatschappij en aarde. Zij zoeken organisaties die nieuwe tijds en innovatief zijn ingericht, waar meegedacht wordt met hun wensen, waar zij kunnen leren en hun talenten kunnen ontwikkelen. Ondertussen liegen de cijfers rondom stress, burn-out en verzuim er niet om en blijken leidinggevenden een sleutelrol te spelen bij het creëren van een vitale organisatiecultuur.

Hoe bewust ben je bezig met deze ontwikkelingen? Zijn je ambities gedeeld en zijn medewerkers ermee verbonden? Heb je de talenten van je medewerkers in beeld, zodat die ingezet kunnen worden bij het realiseren van die ambities?  Is het veilig op de werkvloer en voelt iedereen ruimte om open te communiceren? 


Een bedrijf is slechts zo wendbaar, als de medewerkers die er werken


Ben jij eraan toe om met je team next-level te gaan? Om als werkgever super aantrekkelijk te zijn en ook in de toekomst relevant te zijn? Wil jij met een vitaal en bevlogen team torenhoge en betekenisvolle ambities realiseren, door het potentieel van jezelf, je medewerkers en daarmee je organisatie vrij te maken? 

Mijn werkwijze heb ik Oog voor energie genoemd. Wil je daar meer over weten? Hier vind je een uitgebreide toelichting op en uitleg over mijn visie en werkwijze.
Breng met Oog voor energie in organisaties jouw team of organisatie op koers met één van onderstaande mogelijkheden.


Bewust en authentiek leiderschap

Leiderschap is een vak!

Leiderschap gaat in de kern over het faciliteren van mensen om het beste uit zichzelf te halen. Dan is wel belangrijk dat je weet hoe mensen 'werken'. Hoe werkt het brein? Hoe komt gedrag tot stand? Wat is de invloed van oud zeer en trauma's op dit gedrag?

En hoe zit dat eigenlijk bij jou? Ken je jezelf wel écht?  Wat is de invloed van jouw geconditioneerde persoonlijkheid op de ander? Waar word jij geraakt? 

Vitale, inspirerende leiders, zijn leiders die zichzelf écht kennen en authentiek zijn. Het begint bij jezelf, om vervolgens de vertaling te maken naar je rol als leider binnen een organisatie.


Bewust en authentiek samenwerken

Samenwerken is leuk en complex!

Allemaal verschillende mensen, verschillende belangen, achtergronden en culturen. Iedereen is op een unieke manier opgegroeid, met overtuigingen, trauma's, waarden en normen. 

Al die energie wil je binnen je organisatie enigszins richten op je betekenisvolle ambitie en ook nog op een manier dat mensen zichzelf kunnen zijn en er met passie en energie aan bijdragen. Hoe dan?

De sleutel van een succesvolle samenwerking is bewustwording van en het respect voor de verschillen. Openhartig luisteren en vrijmoedig spreken, iedere stem wordt gehoord.


Consultancy en advies

Genoeg ballen in de lucht te houden?

Tijdelijk extra hulp nodig? Iemand die met een andere bril even met je meekijkt? Dat kan!

Met plezier lever ik een bijdrage aan de ontwikkeling van je organisatie. Dit kan op het gebied van vitaliteit, duurzame inzetbaarheidleiderschap, 
organisatieontwikkeling of een combinatie hiervan, want systemisch hangt alles met elkaar samen.   

Wil je een analyse van waar het mis gaat? Of een routekaart waar je zelf met je team uitvoering aan geeft? Wellicht wil je de uitvoering van het plan door mij laten begeleiden? Opties genoeg.


Wil je even sparren of zoek je iets anders op het gebied van bewust en vitaal leiderschapduurzame inzetbaarheid, vitaliteit of duurzame, betekenisvolle organisatieontwikkeling? Ik denk graag met je mee. Afhankelijk van jouw unieke situatie en wensen kijken we wat er nodig is en creëren we een praktische maatwerk aanpak. Daarvoor werk ik, indien nodig, samen met professionele partners uit mijn netwerk. 

Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.